GOLFBIOMECHANICS

Golf Biomechanics – The missing link för din golf prestation – slå längre – smärtfritt                
Vid biomekaniska obalanser!

Golf biomechanics är ett program skapat av terapeuter / tränare med mångårig kunskap och erfarenhet av att jobba med Golfspelare på alla nivåer.

Vi jobbar med att skapa balans i rörelsekedjor för att optimera energiåtgången när du spelar golf, enkelt sagt; de muskler som utför rörelsen kopplas på för att varje muskel skall göra av med mindre energi utan att tappa effekt i impact. Detta leder till ett mer konsekvent rörelsemönster samt att du har mer energi över på hål 18-36-54-72 etc samt minskar risken för skador och rör dig dessutom friare.

Vår lära är indelad i 2 delar Intrinsic Biomechanics och Extrinsic biomechanics.

Extrinsic biomechanics är det vi fokuserar på då det är hur just din kropp fungerar för stunden gällande kompensationer efter tex en skada , monotont arbete, eller annat som har gjort att din muskelfunktion har hämmats. Vi gör här en screening för att se hur just ditt rörelsmönster ser ut för att optimera det i förhållande till din prestation i detta fallet golf.

Intrinsic Biomechanics är hur du bör röra dig för att varje muskel i dina rörelsekedjor skall vara på kopplade för att minska risk för skador och energiåtgång. Screeeninge som vi nämnde ovan ligger som resultat för de övningar just du behöver göra för att återfå funktion i muskler som blivit fibrotiska/inaktiva och behöver aktiveras för att inte andra delar av kroppen skall behöva kompensera dess frånvaro.